Csípőprotézis műtét izomátvágás nélkül a pécsi Da Vinci magánklinikán

 • Nincs várólista
 • Gyorsabb felépülés (pár hét)
 • Kevesebb fájdalom a műtét után
 • Stabilabb „új csipő”
 • A heg rejtve marad
 • Műtét során kisebb vérvesztés
 • Magas minőségű implantátum
 • Csupán 2 éjszaka a magánklinikán exkluzív környezetben
 • Professzionális szolgáltatások Pécsett a Da Vinci Magánklinikán, ahol odafigyelnek az Ön igényeire.

Ne halogassa a csipőprotézis műtétet!

Ne várjon az utolsó pillanatig a műtéttel. Ne válassza a fájdalommal járó bicegést! Az ilyenfajta mozgás ugyanis további ízületeket is veszélyeztethet. A túlzott terhelés miatt a térd, a másik oldali csípő és az ágyéki gerinc ízülete is megbetegedhet.

Ne szedje évekig a fájdalomcsillapítókat! Az sem szerencsés, ha a fájdalom ellen éveken keresztül szedi a nem szteroid gyulladásgátlókat (NSAID-készítmények), fájdalomcsillapító szereket, mert azok mellékhatására komoly szövődmények, súlyos belgyógyászati problémák (gyomor- és nyombélfekély, gyomorvérzés, vékony és vastagbélgyulladás) alakulhatnak ki.

A régóta fennálló csípőkopás esetében a mozgás beszűkülése, a szövetek rövidülése, az izmok gyengesége olyan mértékű lehet, amely később a műtét utáni rehabilitálódást is lassíthatja.

csípőfájdalom

 

Miért jó a csípőprotézis?

A műtét után újra fájdalommentes életet élhet. A csípőprotézis beültetésnek köszönhetően visszatérhet azokhoz a mindennapi teendőkhöz, amiket már nem tudott elvégezni. Újra képessé válik arra, hogy ellássa az otthoni és a munkahelyi teendőit.

A műtét után megszűnnek a csípő fájdalmai. Specifikus gyógytornával pedig javítható az ízület mozgása egészen a betegség előtti állapotig. Így újra teljes életet élhet. Nem lesz többé szüksége a rendszeresen szedett fájdalomcsillapítókra sem.

 

Csipőprotézis műtét minimal invazív technikával

A műtéteket a pécsi  Da Vinci Magánklinikán végzem, ami Magyarország egyik legexkluzívabb magánkórháza. Itt nincs várólista, nem kell éveket várnia a műtétre. A klinikán pedig csupán 3 napot (2 éjszakát) kell eltöltenie.

A legmodernebb technikával végzem a csípőprotézis műtéteket, amely során nincs izomátvágás és amely után gyorsabb a felépülés, a rehabilitáció.  A műtét után 1 hónappal már újra teljes életet élhet és visszatérhet dolgozni.

A minimal invazív mű­té­ti el­já­rás­nak a lé­nye­ge az, hogy a pro­té­zis a csípő kö­rü­li izmok sér­té­se nél­kül kerül be­ül­te­tés­re. A ha­gyo­má­nyos mű­té­tek­kel szem­ben a műtét nem jár izmok, illet­ve inak át­vá­gá­sá­val, hanem a pro­té­zis be­ül­te­té­se egy ter­mé­sze­tes, izmok kö­zött találha­tó résen ke­resz­tül tör­té­nik. A műtét nagy gya­kor­la­tot és spe­ci­á­lis esz­kö­zö­ket igényel.

A műtét során a legjobb minőségű implantátumot használom, a műtét folyamán magas kopásálláságú nagyméretű kerámiafejjel tesszük helyre a csípőt.

TRI-LOCK® Bone Preservation Stem

Érdekli, hogyan történik a csípőprotézis műtét a minimal invazív technikával? Olvassa el a műtét leírását itt >>>

A műtét után otthon gyógytornával, a házi betegápolási szolgálat keretein belül folytathatja a rehabilitációt, vagy más kórház rehabilitációs osztályán 3-6 hétig.

Körülbelül 1 hónap után teljes a gyógyulás és újra teljes életet élhet, munkába állhat.

 

Válasszon megbízható magánklinikát és tapasztalt, megbízható szakorvost!

Dr. Tóbi Zoltán, ortopéd sebész főorvos

Egyik fő szakterületem a csípőprotézis beültetések a legmodernebb technikákkal, amelyek során magas minőségű implantátumokkal dolgozok.

Hivatásomnak tekintem, hogy páciensem számára lehetővé tegyem a mozgás élményét és szabadságát. A csípőprotézis műtéteket minimál invazív elülső feltárásos izomátvágás nélküli technikával végzem, már több mint 400 ilyen sikeres beavatkozás végeztem.

További információkat talál rólam a Bemutatkozó oldalamon.

 

Tegye meg az első lépést, vegye fel velem a kapcsolatot és kérjen konzultációs időpontot!

A konzultáción részletesen megbeszéljük az Ön problémáját. Fontos, hogy megismerjem az Ön történetét, mert így tudok körültekintően odafigyelni, hogy a kockázatokat mérlegelve az Ön számára legjobb megoldást találjuk meg. Szabaduljon meg a fájdalomtól és válassza a csípőprotézis által nyújtott évtizedekig tartó biztonságot. Ne halogassa a műtétet!

Dr. Tóbi Zoltán

+36 20 439 00 82

Forduljon hozzám bizalommal!

Küldjön üzenetet az alábbi űrlapon:

  adatkezelési tájékoztatót.